Zgodba hotela Splavar

Upočasni in uživaj

Home / Zgodba hotela Splavar

Naša zgodba

Zgodovina hotela se začne leta 1986

1353

Brežice

Na robu štajeske ob brežcih Save in Krke nastane mesto okoli Brežiškega gradu.

Sčasoma postane pomembno trgovsko središče Posavja.

Po Savi prihajajo v mesto splavarji, trgovci.

1986

Dobrodošli v naš hotel SPLAVAR.

Iz običajne meščanske hiše je nastalo novodobno gostišče Splavar.

Ime je dobil po tradiciji brežiških splavarskih gostiln.

2019

Veselimo se vašega obiska!

Gremo korak naprej!

2016
Naravnanost k trajnostnemu razvoju z geotermalnimi črpalkami.

Prenova sob.

2017
Filozofijo damo na krožnik. 

V hiši sta dva somelierja

Minimaliziranje odpada surovin

Vzpostavitev mreže loklnih dobaviteljev.

THE SLOVENIA RESTAURANT RECOMMENDED

2018

Hiša omeji uporabo plastike

GAULT&MILLAU 13
THE SLOVENIA RESTAURANT RECOMMENDED

filozofija

HIŠE

Z minulo lesno trgovino po vodi so Brežice povezane zaradi posadk splavarjev, ki so po Savi tovorili les na zvezanih zbitih splavih. Na svoji poti iz Savinjske doline po Savinji in Savi do Sremske Mitrovice in Beograda ter po Donavi do Romunije so se splavarji ustavljali tudi v Brežicah. Del smrekovine in jelovine so prodali lesnim trgovcem (gostilničarjem), se v splavarskih gostilnah okrepčali s hrano in pijačo in tu prenočili ter se založili z mesom in vinom za naslednje vodno potovanje proti jugu.

 

 

 

 

 

 

Pri nas so se spočili, hiša pa jim je postregla najboljše dobrote, ki jih ponuja Posavje

Naša, hišna filozofija je tesno povezana z besedami Iva Andriča o majhnih gostilnah, namreč delamo s srcem in spoštovanjem do kulinarike in gostov.  Enostavno je, to kar nas navduši, ponudimo gostom in vedno kadar hrana pove več kot bi lahko o njej spregovorili sami, nas premakne na nov nivo ustvarjanja. Prisegamo na kakovost lokalnih sestavin, kajti dobra sestavina v vseh izpostavah svojega okusa je osnova za kreacije, ki zlahka navdušijo v še tako nepričakovanih kombinacijah. Vsak krožnik, narejen in postrežen, je odsev našega spoštovanja in ljubezni do dela, do gosta.

mnenja

Obiskovalcev

Michele Rossi

With enjoyable outdoor tables (been in summer), staff is very kind and the dishes we ate were not only very good and tasty, but also well presented. Price is fair for the quality. It seems they serve the best ice-cream of Slovenia and actually kiwi and basil flavors were delicious. Absolutely recommended!

Ines Milenkovic

Hvala za odlično pogostitev naše slavljenke včeraj…odlična hrana, pozitivno vzdušje, krasen ambient…VSE POHVALE…

Mia Pukl

Odlična lokacija za sprostitev ter uživanje z družino.